Nyt og nyttigt april 2020

Her finder du nogle oplysninger, som kan være gode at vide for dig, der har en butik, driver e-handel eller tager mod betaling for kunder i andre sammenhænge.

Forudbetalte kort

Fra 15. januar 2020 kan forudbetalte kort (såkaldte Prepaid-kort) blive afslået som betalingsmiddel, alt efter typen af forudbetalte kort og kortudsteder. Det skyldes EU’s nye direktiv om hvidvask af penge (AMLD5), som regulerer udstedelse og brug af denne type kort.

Tag mod betaling med Apple Pay

Vidste du, at du kan tage mod betaling med Apple Pay på alle vores kortterminaler? Apple Pay er en sikker og nem måde, hvorpå dine kunder kan betale i din butik, uanset beløb. Kunden bipper sin iPhone, iPad, Apple Watch eller anden Apple-enhed mod terminalen, nøjagtigt på samme måde som med et kontaktløst kort, og godkender købet via Face ID, Touch ID eller adgangskode.

Justerede gebyrer for kortbehandling

I henhold til en aftale mellem EU-kommissionen, MasterCard og Visa justeres kortbehandlingsgebyrerne (de såkaldte interchange fees) på privatkort uden for Europa i en periode på fem år. For vores indløsningskunder er der ikke noget, der ændrer sig, men din indløsningsaftale fortsætter med samme betingelser og priser, som du har haft hidtil, og du behøver ikke gøre noget.

Diners

Ved du godt, at Diners og Discover nu også er en del af din terminalindløsningsaftale? Siden efteråret har vi håndteret dit salg med Diners-kort ud over MasterCard og Visa under forudsætning af, at det understøttes af dit tekniske udstyr/leverandør. Din indløsningsaftale inkluderer altså både Diners, Visa og MasterCard.

Sådan bliver du påvirket som kunde

  • Salget med Diners udbetales via Swedbank sammen med dit øvrige salg.
  • Servicegebyret for Diners er det samme, som du har i dag for dit salg med MasterCard.
  • Servicegebyret for Diners meddeles som i dag for MasterCard og Visa, og du bliver opkrævet for disse hver måned sammen med dine øvrige kortbetalinger.
  • Du kan se salget med Diners i Access sammen med dine øvrige kortbetalinger.

Hvad skal du gøre som kunde?

Du behøver ikke gøre noget, Diners vil automatisk indgå i din kortindløsningsaftale.

Kontaktløs betaling

Hvis du nogensinde har betalt med kontaktløs betaling, har du sikkert oplevet, hvor nemt det er. Det har millioner af mennesker i Norden gjort, siden teknologien slog igennem, og derfor er den såkaldte bipping blevet så populær.

Fra den 17. april 2020 er grænsen for beløb, som kan bippes uden PIN-kode, øget til 400 kr. Læs mere om kontaktløs betaling

Hvad gælder under coronakrisen?

Som alle andre bliver vi påvirket af den pandemi, der har hærget i hele verden. Vi har samlet information om, hvordan vi håndterer situationen, og hvad den kan betyder for dig som vores kunde. Læs mere her

Du finder også nyhederne fra denne side i PDF-format her.